After work

När är man kvalificerad att gå på "After work"? De här nya påhittet man lockar med på fredagar. Vad är det egentligen, annat än ett ytterligare namn på en vanlig krogrunda när veckan är slut, med den skillnaden att man ska starta festandet tidigare? Smart att redan på eftermiddagen "lura ut folk", så de har längre tid på sig att både äta och dricka mer.
Vilka är då målgruppen för det "nya" nöjet?, en tolkningsfråga, vill jag påstå. Översatt: "Efter arbete", skulle kunna syfta på pensionärerna, men de är ju "after work" hela tiden och skulle lika gärna kunna gå en tisdag.
De som nyss blivit arbetslösa?, skulle inte tro det, vi är inte så intressanta, eftersom syftet torde vara att tjäna pengar.
Nej, som vanligt vänder man sig till den yngre publiken, men kanske även till de "lite halvgamla", som ännu inte  somnar så fort de sätter sig i en soffa på fredag kväll. (Finns det såna fortfarande???)
Företeelsen verkar i alla fall vara populär och här för att stanna, så det måste ju vara en lönsam satning.
Sitter här "mellan jobb" på fredag kväll, och funderar lite innan jag somnar i soffan.
Kan man inte satsa på "Before work" också, då syftar jag inte på morgonpigga, utan arbetssökande som målgrupp, vi har inte så mycket pengar att bli plockade på, men tid att delta har vi gott om, inte bara fredagar. Många bäckar små....... en affärsidé med mer ideologiska förtecken än vinstintresse visserligen och fullständigt omodern.
Det är nog lika bra att jag sätter mig i soffan, innan jag får fler briljanta idéer, då kan man ju i alla fall drömma, helt legitimt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0