Hur tråkigt är det?

Vilket av alla nödvändiga göromål är egentligen tråkigast?  Det finns många kandidater till titeln, men det är ganska svårt att rangordna dom. Tråkigt, tråkigare, tråkigast. Egentligen ingenting som måste bestämmas, men ibland när man håller på med något som skjutits på framtiden ett antal gånger, kan det vara en fundering som får arbetet att fortskrida lite mer smärtfritt. Som t.ex. att sortera och slänga gamla papper, garantibevis och bruksanvisningar. Det är inte vad jag kastar mig över med liv och lust precis, men jämfört med att storstäda eller stryka, kanske det ändå bara hamnar på bronsplats, men det är hårfint.
En fördel med gamla papper är i alla fall, att jag inte känner något behov av att spara dom för att de kan: vara bra att ha, till nå't, - kanske. Prylar, emballage, snören och dekorationer av alla de slag däremot, har jag en fantastisk förmåga att se potential i, det  blir därför ett mindre helvete varje gång jag får för mig att röja lite.
Otaliga är de gånger jag har känt en oemotståndlig lust att minska lite på lagren, men så fort jag börjar, sitter den där "lille" inne i huv'et och skriker, bra-ha sak spara den ifall.....
Det blir snabbt beslutsångest och jag intalar mig själv att det finns nog något roligare att göra. -"Spara du det där tråkiga till en annan dag och tänk på saken en gång till, så du inte ångrar dig.
"Här fattas visa beslut", står det på en av riksdagens byggnader i huvudstaden. Vilket kan tolkas på två sätt.....
Relevant jämförelse?, kanske inte, men ibland undrar man......

Kommentarer
Postat av: Per och Britta

Som farmor Emma inte sällan sa: Det man kastar idag är ofta något man behöver i morgon"! Var hon nu fått det ifrån?

2010-04-27 @ 14:17:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0