"Inskolning"

Idag har jag varit på besök hos syster Håkan med mitt myggbett, större än en hel hand. Jaha, klart fall av allergi-reaktion, vilket jag redan var på det klara med. Men de tabletter jag fick, "när det senast begav sig" hade förmodligen hunnit bli gamla och verkningslösa, eftersom bettet trots medicinering, ändå bara växte i omfång och kliade. Han lovade fixa nytt recept och nu ikväll är det mycket bättre.
En liten tur på torghandeln blev det också, med några blommor att snygga upp fönsterlådan på framsidan med som resultat. Lyckades också "undvika" polisens alkotest vid Systemet!. Först vinkade han in mig, men blev distraherad av en svängande lastbil och tappade intresset för mig. Eller också var det som den gången jag blev stoppad för många år sedan ute på riksvägen. Polisen i den kontrollen hade varit befäl då vårt hus brann, något år tidigare, därför undrade han hur det hade gått för oss. Vi pratade en stund och sen frågade jag: "Ska jag inte blåsa också?" -"Nej du ser så nykter ut att du inte behöver det!"
Åkte istället och köpte lite mat, däribland baguetter. Hade nämligen bestämt mig för att göra "Gambas al pil pil" till fredagsmys och inviga de för ändamålet inköpta lerfaten, (orginal från Spanien)  som maken fick av mig i födelsedagspresent. Dags att börja inskolningen på Medelhavsköket så vi är vana vid kosten i oktober, då det bär iväg, om inget hinder uppstår. (Nytt jobb i Mariestad fick jag inte i alla fall, så det "problemet" kan vi glömma.)
Väl hemma blev det en oplanerad tupplur vid TV:n, så blommorna får jag plantera imorgon.


"Gambas al pil pil" Heta räkor i het olja, med vitlök och kryddor.


Amerikanskt godis till det därpå följande kaffet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0