Kräftskiva?

Lördagen går mot sitt slut. Idag har det varit kräftskivor utmed hela Göta Kanal och diverse andra jippon, såsom kräftfiske för barn bl.a. Vad man ser för speciellt med kräftor har jag aldrig riktigt förstått. Visst doftar det ljuvligt när man kokar dom, men de smakar inte så gott som det luktar. (i alla fall enligt min mening) Givetvis finns det också här olika åsikter, ("smaken är som baken -delad") annars hade det ju inte varit så "mycket ståhej om denna delikatess", speciellt så här års.
Svärsonen med hela sin klan tillhör definitivt kräftornas fanclub, om sen dottern blir "omvänd" och värvad, återstår att se och vilken sida deras barn sedemera väljer.
Det vore dock kul att vara med och fiska "odjuren" någon gång. Jag har ett svagt minne från barndomen att jag var med morfar någonstans i en bäck och tog upp burar, samt att mormor när vi kom hem kokade de svarta bestarna så de blev vackert röda. Men detta är som sagt ett mycket diffust minne.
Kanske till nästa sommar, kan jag fixa så vi får vara med och titta på hur det går till någonstans. Allt runtomkring som det berättas om, med lägereld, grillad korv osv. låter i alla fall mysigt.


För eller emot?


Trädgårdsblåbär är utan tvekan gott, stora men inte så många.


Vacker kvällsvy...


avslutas med en färgstark sorti!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0