Leo, abborren & andra delikatesser

Idag har jag blivit av med kalufsen, det var väldigt skönt. Det har också blivit något svalare väderlek, vilket är angenämt. Nu är det sådär svenskt lagom, tycker jag. Morfar åkte till jobbet vid sjutiden, men då var inga barn vakna. Vid nästan halv nio kom Leo och mamma in, men den "morgonpigge" lillebror och pappa hade inte ens vaknat när jag var tillbaka från frisörskan. De tog en ordentlig sovmorgon. Morfar kunde fixa ledigt halva dagen och två dagar till, så han var snart hemma igen. Då grävde han och Leo efter mask, för att åka och meta. De skulle fånga abborrar hade Leo bestämt. Det var hans första fiskeförsök, men har man bestämt något, så blir det så.
Eftersom vi redan hade inkokt lax färdigt till middag, blev dock den fångade abborren tillbakasläppt i ån Tidan, efter att ha simmat runt i en hink en stund. Joel "valde" att åka till Hem & Hobby med sina föräldrar istället. (imponerande moget val)
Medan övriga familjemedlemmar var "bortresta " i olika ärenden, ägnade jag mig åt att klippa gräset och befria laxen till middagen från så många ben jag kunde hitta. (Det visade sig dock att det fanns ännu fler.)
En något misslyckad banankaka, hann jag också med att baka, halva fastnade i formen.
Oskar och hans kompis har nu hittat till Las Vegas, där verkar det också finnas den "gamla vanliga menyn" som dom grabbarna gärna stoppar i sig. Vilken tur??? Inga veganer här inte! men håll i plånboken och bemästra speldjävulen är kanske ändå prio ett, kan jag tycka. Väl hemma lär det ändå bli vatten & brö' i minst ett halvår, efter dessa utsvävningar. Motto:"Once in a lifetime" ligger nära till hands i tanken.


Första fångsten


Frossarnas förfärliga frukost, faraway from "förstånd"!!!


en av mina "pumpa"blommor i trädgården


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0