Lite öde

Turistsäsongen börjar gå mot sitt slut, känns det som. Är lugnt på jobbet, (kan idag också bero på ett massivt åskväder) men ibland "stannar bussen" fortfarande, vilket är ett ganska märkligt fenomen. Vi människor fungerar lite som flockdjur och gör samma saker samtidigt, påfallande ofta.
Jag har kommit på en enkel lösning för att slippa köerna i mataffären: undvik att åka dit torsdag-fredag eftermiddag och lördagar mellan 11-13. Då har nämligen en majoritet av befolkningen plötsligt kommit på att kylskåpet är tomt och kräver påfyllning inför den stundande helgen.
Ett annat hett tips om man ska göra inköp av drycker på Systembolaget, åk dit på måndag eller tisdag, men "häng inte på låset" när de öppnar klockan 10.00, då kan denna "omsorgsfulla planering" ge upphov till oförtjänt dåligt rykte istället.
Ibland räcker det dock inte att planera väl, makens klassfest som planerats i detalj och långt i förväg blev till hans stora besvikelse inställd, med kort varsel igår kväll. Nu får han nöja sig med Hantverkscupen, (som vanligt denna helg i augusti).
Födelsedagspresenterna till två-åringen har vi kommit fram till, kan vi köra upp på onsdag eftermiddag och sedan stanna över natt till torsdag i huvudstaden, för att göra en utflykt med barnbarnen.
Vi får se vad vi hittar på!



På hemväg från jobbet möttes jag av mörka moln, åska och rikligt med regn,


men det drog ganska fort över och klarnade upp.


Ett solbelyst flygplan passerade i kvällningen och lämnade spår.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0