Lördagsgodis

Det finns många varianter på lördagsgodis. I förmiddags åkte jag först en tur till Second Hand-butiken och hittade "lite lördagsgodis", sen vidare till de stackars "små" barnen i Hörnebo, som varit utan mormors lördagsgodis sen i våras. De fick en mormors-brödkaka, kanelbullar och smågodis i påse. Mormor fick kaffe, pratstund och passiv rökning ute på altanen med barnens mamma, samt underhållning av familjens två kaniner.
"Tyvärr", eftersom jag inte stannade så länge, hann inte fadern i huset tvätta min bil, också. (Förresten, han hävdade dessutom, att slangen inte räckte så långt ut på gatan som den stod parkerad.) Fick således åka därifrån med bilen i samma skick som när jag kom. Köpte lite räkor och pain riche på hemväg till spansk afton frampå kvällskröken.
Hemma väntade fjärilskotletterna tålmodigt på att bli panerade och stekta, precis som potatisen. Till detta serverades diverse kokta grönsaker till makens "förtvivlan", innan han såg lite råa ärtor i en kopp och förstod att han slapp de kokta varianterna. De tog slut ändå, kan meddelas. På eftermiddagen passerade ett regnväder (men ingen åska) över Fagersanna, bara väldigt mörka och våta moln. Sen följde solnedgång till vår spanska afton.
Ska snart dricka lite kaffe på maten, igen! Det blir mycket av den varan......


Oväder på intåg


Mörka moln runtomkring


Så öppnade sig himlen


Efter regnet klarnade det upp igen


Solen sänkte sig åter över Fagersanna


.....och vår spanska afton med tapas "gambas al pil pil"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0