Näst sista da'n

"Sommaren har gått fort", är väl en fras som de flesta känner igen. Men så är det på riktigt! Har nu snart jobbat klart de två månaderna som turistvärdinna. Det är bara imorgon kvar, sen är det slut. Idag har det regnat ganska mycket men frampå eftermiddagen, (ganska lagom till Kanalrock-start 14.30) klarnade det upp och solen kom fram.
Man hörde ganska väl musiken, (eller vad man nu ska kalla det) som några gästande turister uttryckte det.
Ett par hade bokat en lugn helg på Ida's brygga, men fick tänka om lite och gilla läget istället.
Båtfolket som lagt till vid Göta Kanals gästhamn "på första parkett", var utan att överdriva, inte direkt lyckliga över den gratis underhållningen. En "early night" med sänggående vid tio-tiden, förstod de var uteslutet, när jag meddelade att föreställningen höll på till halv ett. De var inte helt nöjda med situationen, men på ganska gott humör ändå, sedan de (på min inrådan) varit och fikat på Nymans. Till kvällen tänkte de nog testa thai-restaurangen, som förhoppningsvis låg så pass långtifrån att de "slapp" rockmusiken en stund.
Ikväll blev så blommorna planterade innan mörkret föll och ett litet röjande av utblommat "material" i rabatterna hanns också med, samt att göra matlåda till imorgon. (köttgryta med ris)
Lottodragningen på TV löste inte heller den här lördagen min framtida försörjning, så det är bara att fortsätta söka  jobb. Hoppas jag hittar nå't roligt. "Plötsligt så händer det...." heter det ju, (i reklamsammanhang i alla fall!)


Så blev det i fönsterlådan, lite höstlikt men en klar ansiktslyftning, tro mig.


Våra blåbär är lite långsamma med att mogna, vi väntar!


Tomatplantorna var döda, så jag fick rädda "de gröna" i hopp om att de
mognar i skålen i köksfönstret, vilket brukar fungera.


Så till sist en efterlängtad återkomst, solnedgången!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0