"Pelikanfallet" och berömda solnedgångar

Tiden går så fort, vilket sonen säkerligen upplever just nu, när han tillbringar sin sista dag i L.A, på sitt livs semester.(får vi förmoda)
För ett antal år sedan var maken och jag på en charterresa till Santorini, Grekland.
Vi åkte första veckan de startade vårsäsongen det året, för att det inte skulle vara så förfärligt varmt. Ändå var det mer än tillräckligt med värme, tyckte i alla fall jag. Vi var inte så rutinerade på charter, alltså deltog vi på informationsmötet med gratis drink första kvällen. Dag två nosade vi reda på var vi kunde hyra bil och gjorde så.
Ön var tre mil lång och en och en halv mil bred, så den hade vi snart kört runt. Vi besökte bl. a. den lilla byn Oja, där fanns det en keramikbutik belägen "en himla massa trappsteg" nerför en brant sluttning. Men vad gör man inte för att få köpa genuint hantverk, så det blev en utflykt nerför, som jag sedan fick betala med en svettig klättring uppför igen till utgångspunkten, (där maken smart stod kvar och väntade) nu med extra tyngd i form av en kul pelikan att hänga på väggen. Därefter var vi mogna för ortens berömda solnedgång. Varje kväll samlas folk i mängder för att se solen försvinna ner i havet. Visst var det vackert, men vi har minst lika vackra solnedgångar i lilla Fagersanna över sjön Örlen.
Hit vallfärdar dock inte turisterna för att avnjuta skådespelet eller fria i den romantiska skymningen, men smart marknadsföring kan ibland relativt enkelt "åstadkomma höns av fjädrar" vi kanske kan dra lite lärdom.
Vad gjorde vi resten av charterveckan, undrar kanske någon? Fick bli en del solande på stranden med en nyinköpt pocketbok på engelska, frukost under citronträdet varje morgon samt en och annan öl vid strandpromenaden.
Badade.....gjorde bara maken!


Kul pelikan klarade flygtransporten utan skador


Apropå höns, införskaffad på en annan resa, (i Malmö) för ännu fler år sedan


Exempel på "exotisk" solnedgång hemmave' !!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0