Släktforskningens fördelar

Har idag haft besök från USA, en kontakt som min far fått genom släktforskningssidor på nätet. Sandy hittade en anfader som fanns med bland våra förfäder och fick med fars hjälp lite mer information om honom. Idag fick hon också klart för sig att vi någonstans i "tidernas begynnelse" faktiskt ÄR släkt, vilket hon tyckte var extra roligt.
Hon och far delar ett brinnande intresse för släktforskning och båda upplever svårigheterna med att övertyga "nästa generation" om hur intressant det är, vilket tydligt framgick av konversationen.
De anlände strax efter elva, inbjudna på en svensk fika. Det var Sandy, hennes man, dotter och dotterdotter.
De tyckte Sverige var väldigt fint överlag och vårt hem med sjöutsikt var, -"gorgeous", så skulle hon gärna bo om hon fick möjlighet. Vi pratade om lite av varje, de ursäktade att de var lite sena, men det var broöppning i Karlsborg och så hade de "fastnat" i en poliskontroll med nykterhetsprov. Detta var så kul att de ville ha ett souvenir-foto med hem och naturligtvis ställde den trevliga polisen upp. Det visade sig också att de varit inne på Turistbyrån i Karlsborg och lånat toaletten, -måste vara ett trevligt ställe att arbeta på? Jag kunde ju inte annat än hålla med.
Vi fick lite amerikanskt godis och dom fick lite svenskt, samt farsans diktbok, en Hans-tavla, Tibroklubba och morfars-svarvad skål.
Tjejen, Jenna 10 år, fick en Pippi Långstrump-tröja också, som hon verkade glad för.
Tiden bara flyger iväg när man har trevligt och vips hade det gått två timmar. Så snart de backat upp från vår grusplan, fick jag kasta mig i bilen och snabbt ta mig till jobbet.


Far, Lynn och Jenna


Jim och Sandy


Slut för idag......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0