Åska och hagel

För en gångs skull stämde väderprognosen, vad det gällde åskan i alla fall. Jag drog ur alla kontakter när mullrandet närmade sig, eftersom jag skulle åka och handla. Det hade börjat regna när jag åkte, men verkade inte ha kommit så mycket, då jag återvände hem vid tretiden.
Mullrade gjorde det dock fortfarande, så det blev att snabbt sätta in matlådan med kalops i micron ifall strömmen fick för sig att "ta paus". Det dundrade och blixtrade rätt bra en stund och regnet öste ner, men några hagel såg jag inte till. (Vilket verkar ha förekommit lite varstans i den nära omgivningen.) Tur var väl detta, då vi precis lagt nytt tak på uteplatsen, igen! Denna gång ska det vara en mycket tålig variant.
Första taket föll offer för just hagel, (ungefär 7-8 år sedan) och såg då ut som en schweizerost, andra taket klarade inte av en snöskottande make i vintras. Tredje gången gillt kanske? Har inte upptäckt några skador ännu.
Däremot blev det mycket riktigt strömavbrott, men då hade jag fått min varma mat och kunde lägga mig på sängen och vila middag. Inget svårt att slumra till där inte.
Ikväll har det varit sommarpremiär för "Morden i Midsomer". Något man bara inte kan missa, innan var det Allsång. Där deltog bl.a. Timoteij, vars ena medlem är från "byn" och under deras uppträdande visades en stor banderoll i publikhavet, där det stod Fagersanna.
Nu är det aningen svalare, må det så förbli!!!!!!!!!!


Blomsterprakt mot grannens vägg


Krasse är tacksamt!


Efter regn och åska, solen har återvänt för att gå ner!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0