Gröt och grillning

Utmed Göta Kanal finns i sommar flera evenemang under samlingsnamnet "Mat och möten". Det är kockar som på olika orter lagar mat och lokala producenter som säljer närproducerade matvaror.
Förra fredagen var det allsång med matmarknad i Karlsborg, igår var det allsång med Timoteij. Jag var själv inte närvarande, därför att jag slutade klockan fyra, men det hade varit "invasion" enligt ögonvittnen, parkeringskaos och turligt nog uppehållsväder, trots en del moln. I augusti blir det sen kräftskiva i alla småbyar längs kanalen.
När man som jag, jobbar alla helger i sommar och maken endast är ledig just helger, blir det lite av mat och möten, de stunder vi träffas.
Morgonen (läs förmiddagen för de som så önskar) startar för min del med en tallrik gröt "på sängen", lunch består av matlåda med gårdagens rester, om sådana finns att tillgå. På kvällskvisten när jag är åter i Fagersanna "sliter vi på" grillen.
Ikväll blev det marinerad fläskfilé med tillbehör och imorgon har vi "left-overs" i lunchboxen. Ett smidigt kretslopp, så länge man inte "mosar i sig alltihop på pin kiv" för det smakar extra bra utomhus.
Ska sätta på lite kaffe och hämta in de jordgubbar som hunnit mogna, till efterrätt. Det är nog inte fler än fyra stycken, så det blir att dryga ut med lite glass.


Haricots verts är gott!  tycker jag


Det fanns sex "gubbar", tre var på glassen till kaffet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0