Pensionat Enehall

Man kan inte göra så mycket annat åt födelsedagar än låta dom passera, antingen obemärkt, eller som förr om åren fira med "dunder och brak". Vi valde varianten bortrest för första gången, nu när maken blev "lite mer till åren kommen". På Internet hittade vi ett pensionat i Båstad som verkade ha lagom mycket aktion, (ingen alls faktiskt) förutom fruktkorg, choklad, blommor och mousserande vin på rummet i deras födelsedagspaket, som också inkluderade frukost och trerätters middag i två dagar. Nämnda pensionat visade sig ha anor från sekelskiftet, med lugn och skön atmosfär för "gamlingar" -och bra sängar!
Maken hade lite längtan efter sin ställbara säng då ryggen blev lite öm, men jag som nyss sträckt högra armfästet runt hela bålen och hade ont "överallt" var snabbt vän med sängen. Rörde jag mig inte alls kändes det hyfsat (förutom varje andetagen), vilket föranledde en undran från maken, vem som egentligen var gammal.
Vädret var inte heller på vår sida, eller också var det just det. En ständigt smågråtande himmel, vart vi än åkte på Bjärehalvön. Vi hann i alla fall promenera lite vid Hovs Hallar, kolla in köpcentrat runt Hasses lada och strosa i Båstad hamn.
På väg hem fredag morgon gick färden via Gekås i Ullared, alla äkta hälfters fasa (med några undantag).
Där får jag tillstå att jag blev imponerad av min äkta hälft, som tåligt utan gnäll, genomled dagen (11.00-16.00) i detta berömda köpmekka. Visserligen med lite "fusk", eftersom det först fanns en elektronikavdelning värd att utforska, sen ett internetcafé och som avslutning Net on Net-affären på andra sidan parkeringen. Så han shoppade allt loss.
Som pricken över i:et kunde jag som avslutning peka ut "Morgan på lagret" (från femmans dokusåpa) livs levande, bara en meter från oss. Han stod och diskuterade med en kollega om nästa Ullaredssåpa som skulle börja spelas in om en vecka. Kanske skulle vi söka till audition, de efterlyste nämligen nya huvudrollsinnehavare??
Men lugn och fin....en sak i taget, nu är maken ordentligt inskolad på Ullared så snart kanske det blir en tur till.....


Ett "Bergatroll" vid Hovs Hallar


Varmrätt


Efterrätt


En stor stark, - eller kanske två??

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0