Vad har snögubbar med London att göra?

Den gångna vintern och dess kopiösa mängder med snö, känns nu avlägsen och nästan overklig.
Jag som gillar snögubbar hade i och för sig kunnat bygga mig "en hel hög" i trädgården. Men det blev bara för mycket, man ville inte se åt eländet, än mindre ut och "leka" i det.
Däremot tittar jag gärna på min kollektion, (av mestadels porslinssnögubbar) som står fint uppradade
i "mormors vitrinskåp" eller lite varstans i övriga huset.
"Tycker du om snögubbar?" frågade kusin Monica när hon såg skåpet bakom tröj-ställningen. Det kunde jag ju inte förneka, annars hade det varit märkligt med så många exemplar överallt.
Som sagt många har det blivit, genom åren. Vissa har även en alldeles speciell historia.
En arbetskamrat och jag valde att åka till London för våra bonuspengar vi fick ett år, (av vilken anledning har jag dock glömt). Vi hade en mycket trevlig resa och hittade bland annat en affär inte långt från Tower Bridge, nere vid Themsen:
"The Christmas shop", vilken enbart hade just julsaker, året runt. Det fanns en massa kul grejer och jag köpte en snögubbe med griffeltavla: "days left for Christmas...". Där fanns också en fin tekanna i form av en snögubbe, men den var lite väl dyr, så jag avstod motvilligt från inköp.
Nästa dag blev det i alla fall nödvändigt att åka tillbaka, för den hade ropat på mig hela natten.
Den har aldrig "gjort tjänst", men står prydligt till beskådande i stora vitrinskåpet i vardagsrummet, där de allra finaste prylarna (av den stora mängden sådana) har hedersplats.


"The Londoner"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0