Brödkakor, bullar och bygglov.

Kände idag ett behov av att baka lite. Testade något som hette hastbullar, sen blev det "mormors" gamla beprövade brödkakor också. Nu var det inte så att jag klev upp i "ottan", utan jag startade vid niotiden.
Det är en alldeles utmärkt tid att dra igång bak, eftersom det då är färdigt lagom till elva-kaffet. (om man nu har sådana rutiner) Det finns två anledningar till varför jag inte startar storbak klockan sju på morgonen.
Den ena är en ren protest emot vedertagen uppfattning, att går man upp tidigt på morgonen och bakar, då är man så redig, men startar man bakning vid elvatiden på kvällen, är man inte riktigt klok.
Den andra anledningen härrör sig från den gången, (ja, det har bara hänt en gång) jag fick ett ryck och faktiskt var uppe vid sju och startade ett bullbak. Så tidigt på morgonen är jag inte speciellt välorganiserad, vilket snart visade sig. Mitt i degsättningen konstaterade jag att strösockret var slut, vad göra? Slänga allt och gå tillbaka till sängen eller, ringa en kompis och be om det klassiska lånet, av en kopp socker.
Snålheten, bedrar ofta visheten och tankeverksamheten går som sagt på sparlåga vid den tiden på dygnet.
Jag tog telefonen och chansade på att hon var uppe. Visst svarade hon snabbt, men det berodde inte på att hon var morgonpigg, utan helt enkelt därför att hennes dotter väntade sitt andra barn precis när som helst och hade förvarnat om barnvaktsbehov , närhelst det var dags. Så jag skrämde nästan slag på henne, för att få låna lite socker.
Detta bara för att jag vid fel tid på dygnet, fick ett ryck och skulle vara redig. Då lovade jag mig att det ska aldrig hända mer.
Nu medan jag väntar på att brödkakor och bullar svalnar, borde jag "vara redig" och fylla i alla papper för bygglov till inglasad altan som vi ska låta göra. Men det är kryss hit och dit, ritningar som ska kopieras osv. och som om inte det var nog, det kostar massa pengar också, för egentligen ingenting, känns det som.
Nej, nu är det dags att fika istället...




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0