Det var länge sedan jag var i Boscastle

När man travar runt med gräsklipparen, kan det dyka upp lite av varje i huvudet. De som känner mig, vet att jag gärna skulle åka till England imorgon om tillfälle gavs. Alla har sina favoriter bland de platser man besökt genom åren. En av dessa platser för min del, är Boscastle i Cornwall. Det hinner hända mycket på tio år och 2004 drabbades byn av en naturkatastrof. Efter ihärdigt regnande på sensommaren, överfylldes vattendragen i den kuperade terrängen och den stillsamma bäcken som porlade förbi kaféerna på väg ner till havet, blev till en vildsint fors, som sopade med sig allt, (t.o.m. parkerade bilar) uti havet. Det var så illa att man fick använda helikopter för att rädda folk ur husen. Nu stannade det vid materiella skador, men hela byn blev totalförstörd, enligt nyheterna som vi kunde se på TV i Skottland, där vi då befann oss på semester.
Alltsedan dess har jag till och från funderat på, hur det gick med mitt favorit-"pottery" och deras fint mönstrade keramik, klarade sig häxmuséet och det pittoreska lilla stenhuset som inrymde souvenirbutiken?
Varje dag sitter jag i alla fall och tittar på vyn från havet, upp mot det lilla samhället, eftersom det är bakgrundsbild på mitt skrivbord i datorn.
Det är dags för ett återbesök, måste bara övertyga maken. Bearbetningen började för flera år sedan men än har det inte gett önskat resultat.
Visst är det idylliskt, trots de karga klipporna!


Inloppet från havet, typisk känsla av smuggelkust!


Boscastle pottery, motiv: träd på jordnära färger


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0