Final!!!!

Nu börjar SM-finalerna i handboll. Först damfinalen, där Skövde HF spelar mot Sävehof. Tuff match, men håller naturligtvis på Skövde. Inte bara för att det råkar ligga i närheten, utan lika mycket därför att det var i den föreningen jag startade min "handbollskarriär". Tyckte det verkade kul och gick till deras kvällsträning på min skola, Helenaskolan.
Fastnade fort för sporten och föredrog snart handboll, framför klarinettspelande.
Bestämde mig för att sluta med instrumentet och meddelade min spellärare detta. Han tyckte dock att jag borde fortsätta med klarinetten också, därför att han ansåg mig inte helt obegåvad musikaliskt. Men jag hade bestämt mig och ville verkligen sluta. Kommer ihåg att han gjorde ett sista försök att muta mig, med orden: "Om du får en handboll, kan du inte ändra dig då?"
Men jag var färdig med klarinetten och har aldrig ångrat detta. Nu blev det inte någon lysande karriär inom handbollen för min del, men mycket roligt har jag haft, både som spelare och senare som hjälpreda/åskådare när dottern började. Jag spelade bl. a. i skollaget på Munkebäcksgymnasiet, där vi åkte till Holland och deltog i en turnering. På den resan fick jag holländska vänner, som jag fortfarande har kontakt med. De har varit hos oss ett flertal gånger under åren och vi har även besökt dem.
Gjorde här en paus i skrivandet för att vara supporter till SHF, men det hjälpte tyvärr inte, de spelade för dåligt och då blir man inte svenska mästare.
Nu återstår herrfinalen, där hoppas jag bara på underhållande spel, eftersom jag inte har någon favorit. Här gäller bara, - som alltid egentligen: Må bästa lag vinna!!

Tilltugg: Kaffe & ciabatta med hemlagad räkröra



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0