Räkmacka

Varför blir det alltid så fullt i frysen? Jag tycker att vi äter en hel del i det här hushållet (vilket syns!) och jag använder ofta frysta ingredienser. Men det vill aldrig bli tomt där, trots detta.
En orsak kan nog vara att det nästan alltid är extrapris på något användbart, varje gång man gör ett besök i affären.
Vilket är svårt att låta passera, utan inköp. Eftersom mitt rättesnöre är: "att få så mycket som möjligt till minsta möjliga pris/ansträngning" här i livet, blir det näst intill omöjligt att låta bli, (som dansken uttrycker det) "Tilbud".
Det går per automatik: "Va' billigt! skulle ju inte ha det idag men...jag kan ju lägga det i frysen".
En annan förklaring är, att när jag bakar måste det in i frysen för att hålla sig färskt. (går ju inte att bara baka två bullar eller en halv sockerkaka)
Igår bakade jag mörkt "nyttigt" bröd, samt hittade 2kg kycklingfiléer till oslagbart pris, skrymmande varor som krävde sin frysplats.
Ikväll tog jag därför ut en av de tidigare fyndpåsarna, som innehöll räkor.
Vissa personer "glider genom livet på en räkmacka" medan andra får nöja sig med att äta en till kvällsmat.
Livet är inte rättvist, men det var en god räkmacka gjord på hembakt, nyttigt bröd.


Kvällsmat


Kommentarer
Postat av: Anonym

Åh så gott ;-)

2010-05-19 @ 23:28:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0