Fredagsmys, creme fraiche och tavlor.

Fint väder och "grönsaken" från IKEA (någon form av palm, modell större) har framgångsrikt blivit levererad till slutdestinationen, sonens lägenhet. Den fick nämligen inte plats i hans bil i onsdags utan risk för att förolyckas.
Sonen var dock på språng, eftersom han blivit blixtinkallad till Posten för andra gången denna vecka. Det blev alltså ett mycket kort besök, men jag hann få i uppdrag att inhandla en hatthylla som fanns till extrapris på ÖoB just nu. Hade tänkt att ta en tur till torghandeln i Tibro, men ändrade mig snabbt och styrde kosan till Skövde istället. Billigt garn på Rusta och hyllan samt en del annat på ÖoB blev det. Tittade även in på Skokanonen, då de brukar ha skor som tilltalar mina fötter, dock inget fynd denna gång.
Lite matvaror och balsamterpentin, köpte jag på hemväg och efter urlastning, vispade jag lantägg, blandade med kokt linolja, vatten och nämnda terpentin. Nu står det åter äggtempera i mitt kylskåp, var nog minst tio år sen sist. Tanken är att jag ska komma igång och måla lite, kanske göra några korgar också.
Därefter bakade jag en plåt bullar, stekte tjocka revbensspjäll och gjorde lite plättar till kvällens "fredagsmys".
Plättarna varvade jag med spenat och ost, serverade creme fraiche och hackad rödlök till detta.
Varje gång jag ställer fram en förpackning creme fraiche tänker jag på farbror Hans, för han åt detta med sked direkt ur burken. Som han sa: "borde han inte", men när det kom gäster tyckte han att han kunde unna sig lite onyttigt. Standardfrasen när man anlände, som jag kommer ihåg det, var: Hej, välkomna! Vill Ni ha whiskey?
Han tyckte mycket om denna dryck, men hade som regel, att bara dricka den då han hade besök.
Tack vare honom lärde jag mig att dricka denna spritsort, framförallt i irish coffee. För övrigt var han konstnär och verksam som scenograf på TV i Göteborg. (Han gick bort för snart tio år sedan.)


Dom gick att äta... de flesta hamnade i frysen, bra att ha!


Lite fredagsmys och creme fraiche med sked.


Min favorit-tavla av Hans Westman, har många fler, men denna är bäst enligt min smak.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0