Frigiliana bergsby

Efter att ha varit en sväng på loppmarknaden mitt på dagen, stekte jag upp lite lunch, bestående av ägg, bacon, tortilla och lök med tomater och vattenmelon till. Sen kunde inte maken "bärga sig" längre utan travade ner till havet för att bada. Jag och min huvudvärk stannade hemma i lägenheten. Försökte lura värken med ytterligare lite tabletter, men den har varit mig trogen hela dagen! Hade precis slumrat till när porttelefonen ljöd, ja den kan man inte missa, låter värre än makens väckarklocka där hemma och det vill inte säga lite.
Färdigbadad för idag kom han hem med ett helt lass sand, att sopa ut på balkongen. Eftersom huv'et inte blev bättre fick det gå ändå, för vi hade bestämt att åka en bit upp i bergen (ungefär en halvmil) till en typisk andalusisk by, d.v.s. vitmålade hus och smala gator, vid namn Frigiliana. Det var ett fint ställe, med en hel del gamla trånga gator att trava runt på. Utsikten var också väldigt vacker. Vi köpte rostade kastanjer i en strut, så nu vet vi hur det smakar.
Middag intog vi på, visade det sig, en polsk restaurang. Maken var väldigt nöjd med sitt matval, så nöjd att jag nästan inte ens fick smaka, på ostpanerad kyckling med ananas. Själv fick jag därför nöja mig med currykyckling och ris. Fullt ätbart men lite underligt med tärnad persika i stuvningen. Efter kaffet blev det återfärd ner mot kusten i mörkret och nu är vi trötta, igen.....Lite rödvin kanske hjälper?


"Bakluckeloppis" på spanska: "Rastrodillo"


Vår nya sommarstuga?


Premiär: Rostade kastanjer, vi fick smaka innan vi köpte


På väg in i den "riktiga" byn


välvårdat och rent, genuin idyll


På vissa ställen "går det inte att köra bil" men man gör det ändå!


Husen på höjden solar sig i glansen av.....


solens nedgång bakom Almijara-bergen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0