Moose on the loose

Det tassar uppe på vinden, lite då och då, därför har vi satt upp några fällor. Igår var det fångst i två av dom, men sent på kvällen hörde jag en som måste ha fastnat i ytterligare en fälla och sprang runt med den. Ikväll var vi uppe och tittade men hittade varken mus eller fälla. Tidigare på da'n var jag och köpte ett litet lager med fällor, denna gång även en modernare variant, vi får se vad det ger. På väg hem från sta'n, tittade jag ut över ett fält med "sockerbitar" och fick se tre älgar på åkern. Jag "tvärnitade" in på en busshållplats och gick fram till viltstängslet för att få en bra bild av dom. Det var en ko med två kalvar, som långsamt sprang över fältet mot skogsbrynet på andra sidan.
Jag lyckades plåta dom och när jag sen tittar på bilden, syns ett älgtorn uppe i högra hörnet, som oturligt nog, trots älgjaktstider, inte var bemannat.
Det fick mig att tänka på diktboken över alfabetet som Hylands Hörna en gång i tiden lät göra med insända bidrag från svenska folket. En vers kommer jag ihåg, troligen för att den var så bra:
"Älgen stod och log -i en sönderskjuten skog! "Mina" älgar skrattade nog hela vägen förbi det obemannade utsiktstornet. När jag kom hem fick jag äntligen iväg min fåtölj på lagning. Den har tappat en massa skruvar. Förut var det mest en skruv lös, (hela tiden) men nu gick det inte ens att få dit dom längre. Möbelfabrikören här i samhället hämtade den, efter en tur till "doktorn" kom han snart tillbaka och lämnade av ett friskt exemplar. Inte ville han ha något betalt heller, så vi får väl betrakta det som att fåtöljen har permanent frikort. (det var inte första gången, men förhoppningsvis kanske sista utflykten)
Nu blir det IDOL och hamburgare som fredagsmys....


Hej och hå, nu springer vi på....


lugnt och fint, snart är vi tillbaka i skogen.


och hemma lyste höstsolen "som vanligt" över sjön...


ända till den gick ner,


numera bakom träden åt söder.


Då lyser solcellslamporna upp min rabatt och lanternorna vid hamninloppet
i Strandstaden syns i bakgrunden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0