Hågelbyparken i Alby

Enligt väderprognosen, precis som förra gången vi var här uppe, utlovades regn för fredagen i Stockholmsområdet.
Men också, precis som förra gången, var det solsken hela förmiddagen, så vi passade på att åka ut till Hågelby och ta fikakorg med oss. På  grusparkeringen hade hästarna bajsat, överallt. Det var lite spännande och sen fick vi se en brevlåda som satt högt upp i trädet. Därefter gick vi ner till djuren, det fanns grisar, getter, får, minihöns och lite längre bort stod hästarna. Men änderna var nog roligast, de följde efter oss då de trodde vi hade mat till dom. Men vi hade siktat in oss på "Trafiklek", där fanns det bilar man kunde köra om man hade guldpengar. Vi hade det och Leo kunde köra runt på småvägarna med trafikljus och vägmärken. Lillebror gjorde också tappra försök att få bilen körvillig, men han stampade bara oavbrutet på pedalen så han kom ingenstans, bara korta ryck. Lekplatsen sen, hade ett flygplan att sitta i och två olika ruschkanor som bröderna provade, innan vi åt bullar, nyponsoppa och Mer. Joel ville spara lite bulle till "pippi" så vi gjorde detta och de blev väldigt ivriga och ännu mer efterhängsna än tidigare. Joel var nästan lite rädd för dom ett tag.
Hem igen och mormor serverade stekt potatis med köttbullar och rivna morötter till lunch, för att sedan lämna tre "pojkar" i soffan med väldigt sega ögonlock, när hon åkte iväg med tunnelbanan för att träffa sin jobbcoach.
Vilken förresten höll med mig om att det inte är någon "barnlek", att skaffa sig ett nytt jobb, för det finns inte så det räcker till alla. Det är ändå skönt att höra från en utomstående, att jag nog inte kunnat göra så mycket mer eller annorlunda än det jag faktiskt har gjort. När jag sedan lämnade storstaden bakom mig för denna dag och "kom hem" till Hägersten hade "trion" passat på att besöka både lekpark och kondis. Man kan inte vända ryggen till förrän "råttorna dansar på borden".


Postens högtflygande planer... snart är cirkeln sluten??


Blivande långtradarchaffis kanske..


Nä, nu skiter jag i det här!


Vattenfall, ska vi?


Repklättrarkungen...


och hans kronprins


På kondis med morfar, skyll på regnet ni....


....uppätet som vanligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0