Jag blir så förbannad....

Lyssnar mycket på valdebatten just nu. Jag har redan röstat, så osäker på vad jag tycker är jag inte ett dugg.
Men jag mår illa när jag hör diskussionen om att de som har jobb ska premieras, för de är minsann duktiga och ligger inte samhället till last. Men vi som inte har jobb är tärande och lata, som inte ser till att skaffa oss ett nytt.
Vad ska man göra? Söka alla heltidsjobb som finns, javisst för deltid får jag inte söka. Jo det är klart jag får, men vem kan försörja sig på deltid? då hade jag väl inte jobbat heltid i 35 år. Jag har inte bett om att bli arbetslös, jag sitter inte hemma och njuter av att uppbära bidrag. Men har blivit placerad i kategorin fuskare av de som beslutar.
Jo, för lyssnar man noga så kan man höra undertonen, att är man arbetslös under en längre tid måste det vara något fel. Lat och oföretagsam eller låtsassjuk och därmed lägre människovärde. När det är flera hundra sökande till en tjänst, är ju enkel matematik att alla övriga blir utan. Var är alla jobb?
Det är inte enkelt att hålla humöret uppe och vara på tårna varje dag. Hur mycket negativa besked på ansökningar klarar man av?
Men jag vägrar skämmas, för det är inte mitt fel att jobben inte räcker till alla!


Vackert väder var det i alla fall idag....


Nästan hemma efter utflykt till Tibro.

Kommentarer
Postat av: Per O Westman

Bra! Skicka en kopia till statsministern men också till de andra partiledarna på den borgerliga kanten.

2010-09-14 @ 08:49:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0