España

Packade klart i lugn och ro, lite lunch ovanpå det och sen iväg mot Skavsta flygplats, där dotter och barnbarn mötte upp för färd till soliga Spanien en vecka. Det var lite pyssel att hålla ordning på den minste som var full av entusiasm och överskottsenergi, som ville ut. Han drog runt väskor och pratade med främmande människor och var inte ett dugg nervös för att komma bort. Sen hjälpte det ju inte att vi fick stå i boarding-kö mer än en halvtimma extra och flyget var sent iväg. Det var spännande att lyfta, men lite tråkigt att sitta still så länge. Till slut sov både mor och barn till och med när vi landade i Alicante. Väskorna kom snabbt och beställd hämtning fanns på plats med vit minibuss för transport till Torrevieja och hämtning av den bil vi hyrt. Yngste medlemmen i ressällskapet, nyvaken och fortfarande riktigt trött, ville inte åka vit buss, utan en blå stor, som körde förbi. Nåväl vi kom smidigt "hem" till den hyrda lägenheten med färdigbäddade sängar att krypa ner i och då var klockan en bra bit över två på natten.
Vid niotiden morgonen därpå, kom två killar och hoppade på morfar, för det var dags att gå och handla frukostbröd och hyra en sulky till lillebror.
Alldeles nybakad pain riche och kaffe på balkongen blev det innan vi fortsatte dagen med La Mata-marknaden, där vi handlade apelsiner 5 kg för tjugo kronor, jordgubbar ett kilo för ca tjugotre riksdaler och potatis för en tia. Sockerfria kakor fanns det också billigt.
Fika vid havet med isglass till förrätt och pommes frites till "efterrätt".
Sen blev det på "allmän begäran" storhandling på Carrefour. Väl hemma gick alla utom en till poolen, (gissa vem) som stannade vid spisen och kokade spagetti med kalkonfärssås. Kokerskan tog sedan siesta på sängen medan övriga tog kaffe på takterrassen. Jodå, jag hann med en kopp däruppe också....lite senare.
Nu är vi lite trötta och barnfilmerna avlöser varandra i den medhavda mediaspelaren. Bara sex dagar kvar i perfekt sommarväder.....


På plats i planet för take off.


Frukost på balkongen


Mormors pommes frites såg godare ut än isglassen


Strandpromenaden i La Mata med turister


Lite av utbudet på marknaden


Provdopp i poolen av nordborna.


Jordgubbar i eftermiddagssolen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0