Gamla bron

Jag var till Tibro för ett besök hos gymets sjukgymnast. Jodå han hade tänkt på att det var helgdag, (sa han) när jag ringde extra och frågade, men gymet var stängt och det var bara han där, väntande på mig.
Efter samtal och undersökning fick jag en ny tid nästa måndag, då han ska ha gjort ett specialprogram till mig, som vi ska gå igenom. Vi får se hur det går, men han verkade ambitiös, så långt i alla fall.
På väg till affären efter detta, stannade jag vid den gamla stenbron över Tidan, där det låg en kvarn, förr i tiden. Lite rester av kvarnen finns kvar och bron är fortfarande väldigt fin. Numera är det bara cykelväg över den, men förr var det "stora" infartsvägen till samhället. Vägen som bussen gick, när jag åkte med den från Skövde för att hälsa på mormor och morfar, ibland på loven.
I mataffären blev det mest grönsaker inhandlat och hemma igen hade maken, på order, brassat på grillen. Det luktade rök lång väg, så jag undrade om det hänt nå't. Men det var i sin ordning visade det sig och efter lite grillat kött, sydde jag en löpare och dynöverdrag i sommargardinstyg, som fanns över.
Premiär för rabarberkräm blev det också, lite senare.
Första fotbollsmatchen för året på Fagervi, lockade maken framåt kvällningen, har faktiskt inte frågat hur det gick än...
Imorgon blir det tur till Ullared med kompisar och äggmackorna till fikat står klara i kylen. Avfärd är beräknad till ca 7.30.


Stenbron över ån Tidan


lite mer i närbild och till vänster skymtar rester av kvarnen.


En typisk svensk, röd liten stuga alldeles intill bron


Lite gamla dynor kom till användning, främst som dekoration.


Påskhararna har möte i glashuset och framför dom en gammal "spik"? maken hittade
i jorden när han grävde inför projektet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0