Matberedare

Idag har jag agerat manuell matberedare större delen av dagen. Började faktiskt redan igår om jag ska vara helt ärlig. Det är egentligen ganska skoj att laga mat och baka, bara ingen säger till dig att du måste. Hade bestämt mig för att bjuda på en ganska traditionell påskbuffé framåt kvällningen, då alla två gästerna skulle komma. En hel del att pyssla med blir det i alla fall, men som sagt: "Jag hade ju hela da'n på mig", låååångfredag måste dessutom betyda, extra mycket tid att ta i anspråk. När gästerna klev in genom dörren möttes de av doften från en färdig Jansson. Det var dukat i glashuset och vi fick precis plats med alla byttor på bordet. Mätt blir man numera ganska fort, vilket är på både gott och ont. Dels hinner man inte "häva i sig" kopiösa mängder förrän magen trycker på larmknappen: att nu räcker det allt! Har faktiskt börjat lyssna på detta, i ren självbevarelsedrift. Sen blir det så mycket rester att man kan ge Inga ledigt, minst en dag efteråt. Faran med det är bara att hon är lite lat och vänjer sig fort vid att det är serverat, bara att köra i micron.
Vi satt och beundrade solnedgången och gästerna frågade om inte nå'n av grannarna var på g att sälja. Inte vad vi hade hört, men sa att vi vid tillfälle kunde nämna, (i förbigående) att det fanns spekulanter om de fick sådana tankar. Vilket måste betyda i sista änden, att vi bor alldeles utmärkt här. Men det vet vi ju redan.....


Dagens lunch


Då verkar alla byttor och röror var på plats


De som ska äta ser klara ut, även fotografen....ska bara trycka först.


Solen börjar bli lite trött....


men lite påsktårta måste vi hinna med....


innan den ger upp för dagen och vi fick koppla på infravärme, en stund.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0