Stormöte

Då var det åter dags att slita på kvasten. Årsmöte i Blåkulla för alla hågade systrar, åtminstone i vårt avlånga land. Undrar var övriga länder ute i världen har för mötesplatser, eller är det öppet för internationella gäster också kanske. Vet i alla fall ett ställe, nere i Tyskland vid Harz, nästan vid den gamla östtyska gränsen, där det finns ytterligare en mötesplats av samma kaliber. Häxentanzplatz heter det och ligger uppe i bergen. Där sitter djävulen och väntar på sina gäster, "vid rotundan". Jag har själv varit där och sett både djävul och mötesplats, visserligen utanför säsong, men ändå!
I eftermiddag får vi se hur många kärringar som väljer att rasta vid vår dörr under färden. Jag är förberedd med förfriskningar, i min specialskål. (en häxa!) Fint resväder är det hur som helst, vindstilla och varmt.
Sonen har varit här på förmiddagen och skiftat mina vinterdäck till en för årstiden tillåten variant. Han fick köttbullar med hem i matlåda som tack och lite choklad.
Har bakat en rulltårta inför morgondagens besök, Anette och Johnny kommer på lite traditionell påskbuffé, framemot kvällningen. Nu ska jag snart skala ett kilo räkor också, så fort de har tinat upp. Även det är ämnat för imorgon.
Mycket att göra innan "take off" alltså........


Fridfull idyll....


....eller hur?


Om det inte vore för dessa skränande, sanitära olägenheter som fyller luftrummet.


Det kommer lite fjolårspersilja och mer grönt är att vänta efter sådd igår.
Notera även rabarberna, sen förra fotot för en vecka sedan, snart krämfärdiga.


Trappan är möblerad och klar för sommarsäsongen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0