Plötsligt så händer det......

Idag har det varit en relativt lugn dag på jobbet. En och annan liten folksamling och en radda av telefonsamtal på raken ibland, men annars ganska stillsamt. Vädret kunde väl inte riktigt bestämma sig för om det skulle stråla eller strila, men blåsa skulle det göra. På min lunch gick jag en promenad runt huset för att kolla om fiskaffären möjligen var öppen. Det var den och jag shoppade loss på orientsallad, färskrökt lax och koljafiléer, för en dryg hundring.
Så var då klockan en halvtimma före stängning och då "ramlade tappen ur tunnan" så att säga och allting hände på en gång. En sista-minutenbokning på bastu för kvällen, amerikanen som varit och tittat på en ledig stuga återkom och hade bestämt sig att han ville långtidshyra just den, samtidigt ljöd telefonen oavbrutet med frågor ömsom rörande Guldjakten och Erik Nordevalls jungfruresa. Om man hade kunnat klona sig en stund hade det underlättat.
Nåja så farligt var det inte, för en del kan fixas imorgon förmiddag då vi är fler i tjänst.
Men det är väl lite typiskt ändå, när man haft gott om tid flera gånger tidigare under dagen.
Så var det då också de tågintresserade tyska makarna som varit inne flera gånger förut och trots vädret, bestämt sig för båttur idag. De ville bara komma in och tala om att resan varit trevlig fastän det regnade och sen undrade de  hur länge sen det var järnvägen blev nerlagd.
Ja det kan man ju undra eftersom det fortfarande finns spår kvar. De gissade på en fyra-fem år. Jag kan nog tycka att det är lite pinsamt att behöva säga att den inte varit i bruk på över tjugo år. Det borde egentligen vara iordningställt istället för bara förfallet.


Det fick bli besök på "reserv-secondhanden" på hemväg idag....


...i Södra Skogen, (hmmm..) mer hus än träd här.


Läcker färgkombination utmed vägen: blommande ljung och vitmossa.


Här hemma har sågmästar'n börjat "portionera upp" virket....


Många stubbar blir det, men blytunga ändå enligt maken, som varit och testat lite.


Snart dags att koka lingonsylt, men det blir nog inte så mycket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0