Fransk tandvärk och mycket mer....

Idag har det varit hektiskt på Turistbyrån. Vår regionala transportmedels informationskontor lät meddela att de sysslar med persontransporter, cyklar kan i mån av plats få åka med, men det finns ingen garanti(skyldighet) att ha plats för sådana. I turist-hänseende är detta en ganska fyrkantig attityd och känslan kvarstår att man inte bryr sig i saken. Detta fick jag meddela två tyska ungdomar som fick bevaka köplatsen i min telefon, (till nämnda "upplysningscentral") medan jag akut i vår andra apparat ringde tandläkare åt en fransk dam, som hade så ont att hon grät. Hoppas att hon nu är fri från smärtan, då de kunde ta emot henne lite senare på dagen.
Har också pratat med en båtfantast från Portsmouth i England, som fått fira sin sextioårsdag ombord på Nelson´s skepp Victory, som ligger i hamnen och är Portsmouths "Vasa". Han hade naturligtvis varit i Stockholm på Vasamuséet, förutom att ha seglat runt våra kuster och genom Kiel-kanalen för att ta sig hit.
Dessutom har vi lyckats återbörda ett paraply med Chicago-anknytning och affektionsvärde till sin rätta ägare efter att det blivit kvarglömt på fästningen och lilla tanten från Nya Zeeland har varit inne igen för att få tips på  fler resor runtom i Sverige. Kanske hamnar hon nu på en tur till Gotland härnäst.
Till sist....har jag hittat ett original på vår dator som vi letat efter en vecka, nu ligger det i mappen ORIGINAL!
......och slutligen har vi fått en sen och oväntad nattgäst.


Fönsterrutorna på glashuset är numera "frostade" av små händer.


Ja, det är inte bara sjön som har krusningar.......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0