Det blev ingen hamburgare

Uppe med tuppen, nej men till nio i alla fall. Efter gröt och morgonbestyr, samt en laddad tvättmaskin att bli klar till hemkomsten, gav jag mig iväg på shoppingur till den stora staden (Skövde). Första anhalt Beijers för inköp av miljövänlig träolja, fem liter till extrapris. Därefter en sväng in på Blomsterlandet, för lite plantköp. Vidare till Biltema, där de inte hade något idag, åtminstone inget jag ville ha. På Ö & B hittade jag dock "lite skit" att handla med hem. Sen var jag trötter på´t och vände hemåt. Det blev ytterligare ett stopp, nämligen Netto, där jag bunkrade upp lite livsmedel. Väldigt varmt och svettigt hade det hunnit bli och det tog en stund att befria bilen från inköpen.
Micron gjorde dock tjänst under tiden, med en fryst kåldolmerätt som blev min middag. Hade inget val, då det behövdes plats i frysen för nya varor. Planterade sen lite plantor nere i "mursprickan" och testsådde två solrosfrö därnere också. Sen skulle jag hämta en hink i trädgårdsskjulet och vad fick jag då syn på, ett getingbo. Fick tag i en stor gryta, skrapade ner boet i den och snabbt på med locket, sen rikligt med vatten däri. Detta var normalstora getingar, men i glashuset hade jag i eftermiddags ett bautastort exemplar, minst fyra cm lång.
Till slut dök glassbilen upp, så nu finns det specialglass utan tillsatt socker i frysen igen. Men nu ääär det fullt därinne, så nu måste vi börja äta ur......
Tror vi att Sverige spelar nå´n underhållande fotboll i Moldavien ikväll då??


Ytterligare rondellkonst från Tibro


"Kolabönan" har fått sällskap och nu är invigningen överstökad


Det blommar i dikena


Mastodont-getingen


Sorry, getingboet is no more.


Äntligen! en timme sen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0