Idéer och strömming

Efter min portion havregrynsgröt, serverad till sängen, orkade jag gå upp till helgdag mitt i veckan.
Det blev ju lite sent igår och mycket aktiviteter på en och samma gång. Nu var det  jag som körde bilen på kvällsutflykten och därför inget intag av alkohol för min del. Det hjälper dock föga, för är jag ute och "slarvar" kan det bli bakslag i alla fall. Vissa kanske kallar det "arbetsfördelning ", men jag finner det ganska orättvist. Att den som hållit sig spik nykter, får huvudvärken och den som druckit öl och vin kommer undan utan påföljd. Så var fallet imorse, men ett litet piller hjälpte ganska bra, när jag väl tog det.
Har varit nere i vegetationen nedanför utsiktsverandan, där behöver man inte gödsla precis. Det växer så det knakar. Nässlor, kirshkål och allt möjligt, icke organiserad grönska. Fick en annan idé till finish, när det visade sig finnas en hyfsat djup hålighet i muren, som man kan plantera nå´t kul i (på halva sträckan). Där har jag rivit lite idag och mejat ogräs med häcksax. Sen baxade jag två tunga överblivna cementstenar på plats för att se om de kan bli en bra lösning i form av trappsteg upp på verandan.
Kan nog funka om man finjusterar dom lite. Solnedgången var till full belåtenhet idag och sen stekte jag strömming åt maken, att äta till lunch imorgon. Han tar sin rast här hemma för han kör denna linjen.
Jag lär dock inte vara hemma, på min lediga dag, utan ska till Skövde för shopping. Vi behöver träolja, hönsnät, stolsfötter och några växter, till diverse "projekt" i helgen, förhoppningsvis. "Stackars " mig och jag får väl äta hamburgare till lunch. ;-)


Vilar i väntan på bättre väder?


Mitt "nyfunna hål" att plantera i.


Kan funka, med lite ytterligare justeringar.


Nystekt strömming


Helt ok solnedgång


Hård nattrafik över Fagersanna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0