Tjänsteresa

Började klockan åtta idag igen. Det tar nog ett tag att vänja sig vid den "tidiga" timmen. Svårt att komma isäng på kvällen än så länge, klockan passerar midnatt i ett huj, innan jag har ens tänkt tanken, att gå och lägga mig.
Det var förvarnat på väderprognosen om åskväder under dagen, så datorerna här hemma fick sovmorgon, ja hela dagen faktiskt. Idag har jag varit på tjänsteresa, en dryg kilometer, upp till Fästningsbodens biljettkontor för äventyrsturen. Dagliga turer har nu startat för säsongen och ny personal skulle börja däruppe. Nu var undertecknad bara en nödlösning som support, då det kört ihop sig för den som sitter inne med detaljkunskaperna. Men jag var i alla fall bättre än ingen, som bollplank, om något skulle uppstå.
Det är en liten annan värld däruppe, med kullerstensgator, mysiga småhus och andra vackra byggnadsverk.
Jag kommer alltid att tänka på den gången i tredje klass när vi ända från Skövde fick åka dit på skolresa, med packad matsäck och en peng att handla souvenir eller godis för.
Under eftermiddagen, var det flera små strömavbrott, då vi fick starta om datorerna och invänta återstart på telefonväxeln. Men när allt fungerade igen fick jag ett samtal från England, som eventuellt ska återkomma imorgon med bokning av guidade turer på fästningen. Hemma i Fagersanna ikväll har åskan hälsat på. Den väntade tillsammans med regnet, tills vi hunnit hem och ville använda våra datorer. Det blev dock inte så farligt och inte precis rakt över, den här gången.
Vi får hoppas att den har mullrat ifrån sig nu, men det ligger kvar en dimma över sjön........


Från basen.......


på tjänsteresa till Fästningstorget....


åter genom "nålsögat" (Götiska valvet) ut i verkligheten igen. Känns nästan så!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0