Byggstart

Då är vi igång med verandabygget, eller kanske jag snarare ska säga att kontraktören har börjat. Vi kan inte skryta med att ha slitit alltför hårt. Jag bakade en banankaka att ha till kaffet, innan lördagsturen till Tibro och maken laddade bryggaren när det var dags för en tår. För övrigt var han med som handräckning, (när så behövdes) annars bara åskådare, dock iförd arbetskläder.
Huvuduppdraget för mig idag, var att leverera den första av fyra trasiga cyklar till barnbarnet i Hörnebo, för reparation. Vi har gjort en special-deal med honom, att när jobbet är utfört ska jag baka en långpanna med glaserad chokladkaka. Sen ska han få en bardisk som vi har liggande på vinden, till sitt bygge i källaren, vilket ska stå klart på artonårsdagen i november. Då har han nämligen tänkt att  fira ordentligt.
Vädret var på sitt allra bästa humör idag och "projektet" är på banan, enligt plan. På måndag kommer byggmästaren åter, för att se om de gjutna "pelarna" är klara för en fortsättning, han har gott hopp om att bygget till och med kan vara klart till nästa helg. Låter alldeles perfekt tycker vi.
Åkte även en tur till Mölltorps Handelsträdgård för inköp av nya tomatplantor, samt några andra perenner. De är nu på plats och sen får vi se om de frön, jag har petat ner lite varstans, tar sig. Annars väntar ytterligare kompletteringar längre fram.


Proffs i aktion....


och snart är det klart för idag.


På väg hem igen från Tibro. Körsbärsträden blommar vid en "ödegård".


"Glashusets vidomsord".....


och här en nykomling i hemmet.


På vägen till Mölltorp växer det energiskog,


men det lär ta ett bra tag innan den blir av denna kaliber.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0