"Dagsverke" i duggregn

Dagen började med att befria gräsmattan från diverse små träbitar som hantverkaren lämnat kvar som "souvenirer". Sågspånet får dock regna bort så småningom. Nu återstår bara att hitta en bra förvaringsplats åt överblivna bräder, som framöver kan vara bra att ha.
Hade idag avtalat med kompisen att jag skulle hjälpa henne lite med arbetet, mot en massagerunda imorgon kväll. Typiskt nog småregnade det från och till på morgonen, men jag mötte upp som vi sagt för att ta en runda med, (denna gången) en röd gräsklippare. Efter en kopp kaffe i magen satte jag igång och det dröjde nog bara fem minuter innan det började dugga lite. Fortsatte i alla fall och det var inte så farligt mycket som kom ner till att börja med, men det tilltog allt mer. Klippte dock klart den ena sidan av huset innan jag blöt och frusen satte mig med lite dricka och pratade. Det tyckte tydligen inte en förbipasserande geting om, för rätt som det var stack han min kompis. Taskig stil, så vi gick in och värmde lunchen istället. Matlådorna innehöll kål- och köttfärssås med potatis och lingon. Därefter övergav jag henne, så hon slapp att underhålla mig och kunde göra färdigt resten.
Åkte hem, bytte kläder, ringde sonen och förvarnade om besök. Han hade nog behövt några timmar till på sig för storstädning, fick tjata lite på honom samt göra en "humanitär" insats innan jag via second hand återvände hem. Idag lämnade jag faktiskt av en säck också!


Mitt dagsverke


.... även "Ägget" var på besök.


Passerade som så många gånger förr, den vackra kyrkogårdsmuren i Ransberg,


på andra sidan vägen stod dessa två kompisar.


Jodå, den står kvar, trots ganska hård blåst idag, gediget arbete!

Kommentarer
Postat av: Gittan

Vad fint det blev, framför allt ER veranda, men oxå mitt gräs! Tack för det!

2011-05-18 @ 12:11:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0