Loppis & Vernissage

Idag var det flera saker att hinna med. Jag började med second hand i Tibro, där jag hittade några småsaker, för att sedan ta mig ut till Fågelviksskolan som hade loppis till förmån för hjälp till Tanzania. Förutom att jag tidigare lämnat in en bärkasse med grejor för dom att sälja, hittade jag en del att köpa också. Sen var det dags att ta sig till Hjo. Eftersom det fanns lite tid över, hanns ett besök på Hem & Hobby med. Ja, där ni redan vet att man aldrig går tomhänt ifrån, (möjligen med ebb i plånboken) så inte heller idag.
Fadern stod på avtalad plats för upphämtning och vi for vidare mot Skövde, för besök på Stadsmuséet. Där öppnade idag en utställning om hans gamla arbetsplats, S.M. Wincrantz Stoppmöbler. Idag var det vernissage med några invigningstalare, som hade skiftande förmåga att fängsla publiken. Innan detta och efter, hittade far en massa arbetskamrater att byta några ord med om både dåtid och nutid, samt även släkt. Ägaren till fabriken var nämligen kusin med pappa och skulle fyllt 100 i år om han levat, fick jag mig upplyst. Dock fanns hans syster på plats för en liten pratstund. Någon timma senare återvände vi till Hjo och jag fick mig en kopp kaffe, innan det var dags att i Hörnebo, hämta hem den första färdigreparerade cykeln. Väl hemma med denna och alla mina fynd fick micron göra tjänst och värma min middag, spagetti med köttfärssås.
Ikväll är det Champions League-final, Barcelona-Manchester United. Tror jag hejar på United, men vi får se vem som spelar bäst fotboll av lagen. Ändrar mig kanske.......


Pappa på väg in till vernissagen.


....som sagt mer eller mindre fängslande talare bjöds det på bland möblerna


Ett av fotona på Rondo, fomgiven av Wincrantz själv, enligt uppgift och avsedd som telefonfåtölj.


En interiörbild från fabriken, längst upp till vänster syns far i arbete.


Råttan "Ellis" som ska visa besökande barn runt i muséet.


Provtur av cykeln, den verkar funka bra, även om det ser lite tungt ut i "uppförsbacken ".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0