Rundresa i Kullabygden

Vi började dagen med frukost i huvudbyggnaden. Det fanns ingen "english breakfast" men havregrynsgröt och en massa olika frön och flingor till filen, samt kokt ägg och goda brödsorter. Det blev en stadig måltid att starta med, i magen. Vi började på Höganäs Design Outlet, ett "nyöppnat område" med butiker. En del av butikerna är kvar sen förut, men några är nya. Vi har varit där tidigare. Det blev en del julklappar inhandlade, faktiskt!
Sen fortsatte vi till Albertsgården, som vi läst om i turistbroschyren, där vi var de enda gästerna som fikade. Säsongen verkar inte ha kommit igång riktigt ännu. En tur vidare utmed Skälderviken via Jonstorp och Arild innan vi hittade en loppmarknad långt ute på landet i en ombyggd lagård. Det fanns mycket, men vi hittade en styck matlåda som är svår att få tag i numera och en kraftig plastslev jag letat efter. Allt till den enorma summan av tio kronor. Det började bli dags för middag, så vi återvände till Höganäs och fortsatte söderöver via Lerberget ner till Viken, där vi hittade en thai-restaurang i hamnen. Vi satt ute i solskenet och åt gott, med två stora starka till herr Berg och friterad ananas med glass till mig som efterrätt. Servitrisen talade om för mig att jag var tvungen att köra, innan hon serverade ölen till maken. Hon tog dock inte reda på om jag hade körkort. Vi promenerade runt lite i hamnen och kollade in glasskiosken, där det var ständig kö, så länge vi satt och åt. Bara titta, inte köpa denna gång.
Nästa anhalt blev slottsparken vid Krapperup, där vi spankulerade en stund och tittade på bl.a. rhododendron, innan vi tog en kopp kaffe på caféet, med krusbär & mandelkaka. Trötta och mer än mätta återvände vi till hotellet, för lite vila, innan promenad på stranden.
Nu var det ju inte alla som tyckte det skulle bli mysigt att leta fina stenar där nere så det blev en ensam vandring vid havsbandet i solnedgången. Följden blev att fler fina stenar får följa med till Fagersanna imorgon, via Ullared....


Utsikt vid frukosten


"Christmas-shopping"


Vi väntar på "vår del"


Strandskata på vift i stadsmiljö


Skål och välkommen till Viken, nu får du köra!


Maten var också god!


En vandring i slottsparken bland rhododendron.


Krusbär & mandelkaka


En kvällsvandring utmed Öresund


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0