Bil nummer två....

Idag bestämde vi oss för att efter frukost åka en tur västerut. Startade vid elvatiden och var snart i Castellammare del Golfo där vi började klättringen upp till en by som legat ganska avlägset fram till för några år sedan, enligt reseguiden. Jo det var väl fint men inte speciellt stort. På väg upp stannade vi vid en rastplats och köpte en keramikplatta med citroner på, så nu har jag skaffat den obligatoriska souveniren att ta med hem. Åkte sedan vidare till en bergsby jag hört talas om, som heter Erice. Man kan åka linbana upp dit från Trapani, men vi valde att ta "slingervägen" upp från ena sidan och en likadan väg ner på andra sidan för att "landa i" Trapani. Det var en gammal by och många gränder med mycket kullersten. Utsikten var också magnifik över omgivningarna. Redan på vägen upp till förra byn hade dock vår bil börjat ge ifrån sig väldigt höga, konstiga, skrapande läten, så snart bromsarna användes. Det gick dock bra och de fungerade som vanligt, men en sån bil ville vi inte åka i de resterande dagarna, så jag ringde firman och på väg tillbaka till hotellet var vi inne i en liten stad där de hade huvudkontoret och fick en ny, precis likadan variant.
Har suttit en stund på balkongen och stickat nu ikväll innan vi gick och åt. Idag begränsade jag mig till en av huvudrätterna och inget mer, smakade lite på chokladpuddingen till efterrätt, men den var inget godare här nere än hemma. (dvs. lika äcklig)
Kaffe i baren och en kaka istället (vad nu det skulle vara bra för, med facit i hand), samt underhållning antingen vi ville eller ej. Vi fick nog efter två låtar, precis när kaffet var slut.


Rastplatsen jag inhandlade min keramikplatta med citroner på, Castellammare del Golfo i "avgrunden"


Vårt lunchsällskap i Scopello


Erice


Gränderna i "Gamla stan" är breda i jämförelse


Kamoflagefärgade invånare i Erice, lika grå som gatstenen


Mycket information på en gång


Utsikt ner mot San Vito lo Capo


Vi passerade linbanan på väg ner till Trapani


"Snillen spekulerar" eller är det ljugarbänken? vid torget i Balestrate, där vi fick en ny bil.


Underhållning? eller är vi för kräsna kanske.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0