Sista heldagen med bilen

Vad fanns det mera att titta på i omgivningarna? Det verkade som om alla kvarvarande sevärdheter som intresserade oss, låg på andra sidan ön. Vi är ju inte så väldigt roade av historiska monument och ruiner, om de nu inte ligger väldigt naturskönt placerade. Sicilien är också åtta gånger större till ytan än vad Gotland är, så avstånden gör att det inte är nästgårds precis att ta sig till östra sidan där vulkanen Etna ligger, så det fick vi hoppa över.
Dock bestämde vi att åka söderut mot Masala, som är känt för sitt vin. Vid det här laget har vi lärt oss att ska man komma nånstans, är det motorvägen som gäller och i ömsom sol och ömsom åskväder med kraftigt regn tog vi oss dit. Landskapet var här mer slättliknande och vi lämnade bergen bakom oss för en stund.
Hittade en restaurang vid havet med utsikt mot de öar som ligger utanför Sicilien och åt pasta till lunch. Sen fanns även en kiosk där man fick smaka Masalavinet, men det är ett dessertvin och kändes som att vi kunde hoppa över. Köpte dock två andra små flaskor med varierande innehåll. Därefter passerade vi den andra flygplatsen på ön, (dit Ryanair flyger) på väg till Trapani igen. Stannade denna gång, vid havet i gamla stan och där blåste det ordentligt, fick gå dubbelvikta mellan husen, men annars fint väder.
Vi beslutade sedan att fika kunde vi göra "hemma" eftersom vi laddat vårt matkort med en del pengar till allt som inte ingick i all inclusive light. Hotellbyn är nämligen en "kontantfri zon" och man måste betala med detta kort.
Om man nu, som vi inte utnyttjat alla euron vi satt in där, försäkrade guiden att man får dom återbetalda, om man vill. Middag ovanpå detta och snabbt hem till rummet för utnyttjande av toan, som jag slitit på hela natten. Klassisk turistsjuka sägs det, men hur trött blir man inte av det.


Det finns många sorters träd i kaktusskogen på anläggningen.


Oj, en ruin vid motorvägen


Inte bara vin i Masala, kanaler och salttillverkning också.


Pasta pomodoro till söndagslunch för mig


Reklam för hembygden på Sicilien.....


....och här åt vi.


Ganska stora vågor i Masala...


men större i Trapani en bit norröver. Mitt uppe på berget ligger Erice som vi besökt i veckan.


Två hål i berget


och en skog av vindkraftverk på höjden





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0