Torghandel i perfekt höstväder

Det blev en tur till centralorten och torghandel, i det vackra höstvädret. Naturligtvis kunde jag inte bara gå förbi blomsterhandlar'n, utan gjorde av med en liten peng där till att börja med. Fortsatte sedan till ett av stånden som hade barnkläder och hittade några fynd till julklappar framöver. Fick lägga undan och besöka bankomaten för att klara betalningen, då merparten av handlarna bara tar cash. Denna gången fanns det hundralappar i bankomaten, så jag kunde få mina 400:- som är lättare att hantera i just torghandel, än stora sedlar.
Det fanns även färska lingon att köpa, vilket jag tänkte att det kan jag väl testa. Gratis var det ju inte, men en femtiolapp för två liter, kunde det vara värt att slippa leta i skogen, gå runt som en fällkniv och plocka, samt därefter rensa bären. Kokade sedan sylt, hälften med riktigt socker och hälften med "diabetsocker". Det  är en speciell doft när man kokar lingon, som jag faktiskt tycker om. Var väl fusk att inte plocka dom själv, men so what?
Nästa år har jag kanske såpass mycket i trädgården att det kan bli självplock. (hihi)
Hem till middag och plantera blommorna, samt klippa gräset. Sen blev det en stund med kaffe och taxfree-katalogen i glashuset. Det blir dock inga såna inköp, ropade nämligen in min nuvarande parfym på Tradera till ett pris 140:- under taxfree-erbjudandet. Har fått meddelande att den är på väg. Alkohol fick man inte köpa på grund av lokala skatteregler till just Italien, så julsnapsen får vi fixa på annat sätt!
Till kvällsmat blev det "engelsk frukost" och plommonpaj med glass. En banankaka är också bakad och lagd i frysen, att ta med till Bondens Marknad nästa lördag, vid fästningen i Karlsborg. Där jag och Anette ska medverka med lite hantverk till försäljning.
Banankaka är tänkt som "lockmedel".......


Kan Ni känna doften.....


Mums-middag! (bönorna direkt från kökslandet)


Perfekt höstvy från glashuset en septembereftermiddag, till kaffet


Ljungplantan på plats


Kanadagässen samlas, för vidare färd söderut förmodar jag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0