Blött avslut i huvudstaden

Idag var det allt annat än torrt i Stockholm, när vi vaknade. Morfar och smågrabbarna skulle gå och köpa bröd ett kvarter bort, i ösregnet. Dom var duktigt blöta när de kom hem. Men vart tog påsen vägen med det färska brödet. Av samtalet kunde man nästan tro att brödpåsen hade rymt, då den inte fanns att finna när morfar med kniven i högsta hugg skulle skära upp limpa och frallor. Alla letade som besatta och jag dristade mig till att fråga om den över huvud taget varit med hem. Jodå, "dom hade lagt den här", men där var den inte. Jag kom ut i köket och råkade nudda barnens snyggt upphängda ytterkläder och se där prasslade det. Under en av jackorna hade någon prydligt hängt påsen, alla letade efter. Vi satte oss och påbörjade frukosten, när jag plötslgt kom på, men bilen då?
Maken fick eld i baken och sprang genast ut i regnet igen, kom strax tillbaka och kunde meddela att inga böter ännu satt på rutan men.... han hade glömt bilnyckeln och fick springa ut i regnet ytterligare en gång för att placera "billetten" i bilen.
Gott om blöta kläder hängde överallt och sen blev dottern skjutsad av sin far till jobbet, "där hon behövde titta in ett tag" och sedan hämta vår bil. Under tiden skulle vi och grabbarna åka före till gamla huset, (som grabbarna kallade förra lägenheten) där fanns grejjer som syster Marie i Hörnebo skulle ha och om vi hittade några fynd var "we welcome to help ourselfs". Bilen var änna full på hemresan också. Dessutom hämtade vi en kompis som också skulle hem till Fagersanna, efter besök hos barn och barnbarn, men hon fick faktiskt plats hon också.
Nu ska det bli skönt att krypa ner i sin egen säng, för imorron ska "Mölndals okyrkliga syförening" på utflykt. Bäst att vara utvilad då, för vi ska besöka en måbra-mässa...... och fika naturligtvis, vad annars!


Containern som ockuperat stor del av gården, blev hämtad idag....


....renovering avslutat får vi tro, trångt och nära "vår" balkong var det vid lastningen.


I väntan på morfar, fullt koncentrerade på dataprylar.....


för att sen övergå till manuellt fotbollsspel, då det dröjde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0