Flygplan och mamma

Det tog ett bra tag att få organiserat alla fyra som skulle med och vara mottagningskommitté vid Arlanda. Vi kom iväg en halvtimma senare än tänkt och vid bilen möttes vi av en liten trevlig gul lapp. En dyr sådan, som vi absolut inte hade beställt, men fått ändå. Vi hade alltså valt fel gata att parkera på, just inatt och kalaset kostade 650 riksdaler, inte mycket nöje för dom pengarna precis. Men ingen idé att "gråta över spilld mjölk" bara att "bita i det sura äpplet" och åka vidare.
Visst var vi i god tid till Arlanda, men tyvärr landade inte planen på den banan där man kan se dom bra. Idag startade man där istället. Storebror och jag gick igenom träddungen fram till staketet, för att se lite "take offs", medan morfar fick vara kvar vid bilen, då lillebror passat på att ta en power-nap under färden dit.
Sen fortsatte vi till ankomsthallen och kunde på anslagstavlan se, att mammas plan var tjugo minuter sent och höll som bäst på att landa. Vänta, vänta och vänta....men sen kom hon och blev genast överfallen av två söner.
Bil hem, inköp av ta med-thaimat, för ordentligt hungriga var vi. Mamma/dottern som inte sovit senaste dygnet, var lite seg, men fika hann vi med innan det blev sängläge för henne. Yngste sonen gjorde henne sällskap. När han hade nattat mamma, letade han efter storebror, för att spela kort med. Men morfar och Leo hade gått ut på promenad och då ville Joel det också. Mormor och han tog en vända först på Folkungagatan, där två mycket högljudda motorcyklar fick honom att gå baklänges en bra stund. Sedan hittade vi Mamsell Josabeths trappor och gick upp till Fjällgatan. Där kunde vi konstatera att fiket ännu inte öppnat för säsongen, så vi fortsatte bortöver och hittade mer trappor, denna gång nerför, tillbaka till Folkungagatan och strax var vi hemma igen.
Morfar och Leo är fortfarande ute på "äventyr" och Joel pratar nu oavbrutet med en sovande mamma.....försöker iallafall. Trägen vinner, låter som om han vann, -eller inte. Nu sitter han här i köket och käkar kanelbulle.


Välkommen hem mamma från Leo & Joel (Handla blommor, var det hemliga ärendet)


Ett av de startande planen som fastnade på bild.


...ett till....


och ett till.


Snart landar hon, från Frankfurt

Nu har dom landat!


Efterlängtad!


Flygledartornet


Promenad på Söders höjder

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0