Fortfarande singel

Hämta sonen vid halv elva för en "whistle-stop tour", till flera adresser, först i Hjo sedan till Skövde. Systers dator ville inte riktigt sköta sig, eller snarare var det nog så att skötaren av datorn inte hade alla moves klart för sig.
Sonen förklarade och nu ska det nog funka på alla plan. Därefter dags att "vispa runt" i en snart tom lägenhet. Ja varför är det så att när man har som mest tidspress, blir man nästan alltid garanterat yrhöna istället för rationell och effektiv. Vi fick ändå med en hel del därifrån tycker jag, för jag har plockat mest hela kvällen ur lådor och säckar. Ytterligare en billast sorterad, enligt pricipen många bäckar små....
En kortvisit till mor för att limma en stol och byta strykjärnskontakt. Det sistnämnda, föranledde en nervös kommentar från biträdet som kom in när vi skulle prova att det fungerade: "Stryker hon själv? Stryker du själv?!" "Bara lite handarbeten svarade mor försiktigt." Det har dom nog inte blivit konfronterade med förut. Så mycket förstod vi direkt.
Sonen och jag fortsatte turnerandet mot Skövde, där våra respektive ärenden lyckosamt blev uträttade. Varsin singel-hamburgare med kaffe/dricka på Max innan hemfärd. Där satt några av sonens jobbarkompisar och käkade lunch så det blev lite tjat, men han hann hem en hel halvtimma innan arbetet startade och fick SMS under färden att det blev jobb till två inatt. Det var han nöjd med och det blir väl ca 100 US-dollar till potten. Även här: Alla bäckar små.....
Hemma fick jag en pratstund med grannarna och lancerade kvartersloppis-idén, vilket de tyckte var väl värt att prova, så den 28 april kör vi ett test.
Vår soptunna stod fortfarande vid vägen efter gårdagens tömning, så den fick hjälp tillbaka till sin boning bakom syrenbuskarna. Grannarnas soptunnor har dock fått varsin brun kompis, så han ser lite ensam ut.
Vi valde nämligen att INTE vara miljömedvetna och sortera ur matavfallet, nu när detta kör igång. Visst får vi betala en högre sopavgift men.....orka säger jag bara. Ska sortera färdigt allt annat nu, innan vi blandar in mera.
Dessutom behöver vi ha den gröna tunnan tömd var fjortonde dag (inte bara en gång/månad) i nuläget! Mycket skräp blir det och återvinningen ligger i Tibro.


Fortfarande singel, medan grannarna fått "fästfolk"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0