Nästan bara massor utav sport......

Idag har det inte förekommit några större aktiviteter direkt. Om jag ska vara riktigt ärlig, i stort sett ingenting. Aktiviteterna har funnits att beskåda på TV. Först ut imorse blev det en film, en engelsk sådan som byggde på en faktisk händelse i England på 60-talet. Kvinnor som strejkade för att få lika lön för lika arbete på en Fordfabrik. Vilket så småningom, två år senare dessutom resulterade i lagstiftning om samma lön oavsett kön.
En självklarhet kan man tycka, men fortfarande finns det ju "ojämnheter" i värderingar av olika yrken och där släpar det än idag och då inte till kvinnors fördel precis.
Det var en bra film, som engelska produktioner i den samhällsdokumentära kategorin alltid är. "Flickorna i Degenham" heter filmen om någon är intresserad.
Sen var det triathlon, som om det inte hade varit svenskt deltagande och OS aldrig hade fått mig att sitta framför TV:n mitt i sommaren, men det var ju spännande, in i det sista och medalj blev det dessutom.
Har jag varit utanför dörren i solen då?
Jo det har jag, men det är knappt, tur man har trädgård och enplanshus. Haha! Middag åstadkom jag också, "kålpuddingsås" med potatis, vilket är bekvämlighetsvarianten av just kålpudding.
Herrhandbollen mot Argentina gjorde inte heller ont att titta på och nu väntar vi bara på kvällssändningarna från friidrottsfinalena och simning med Alshammar, sen kan vi gå till sängs igen efter fullt avverkad dag.
 
Ps. Har ju startat en ny tröja också. Fick ett ryck och ett mönster i huve't som jag bara var tvungen att testa, till mig själv är det tänkt, om den får plats i min tröj-garderob vill säga. Men det är nästa problem, göra färdigt först sen får vi se om den kanske konkurrerar ut nå'n gamling, eller hamnar i den allmänna trängseln på stången.
 
Jag har kommit en bit, nästan hela bakstycket klart......
 
men det finns många nystan kvar att avverka innan arbetet är slutfört.
 
En sädesärla var intresserad av brödsmulor, vilket medförde ett väldigt "tjatter" på finkarna. Förklaringen till ärlans intresse kan vara att den bara hade ett ben och brödbitar ligger ju still till skillnad från insekter.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0