Pappas födelsedag

Idag skulle min far ha firat sin 85-årsdag, om han fortfarande hade varit med oss. Hans sida på Facebook finns fortfarande kvar, då jag inte vet hur man ska släcka en sådan "genom ombud". Därför står det en påminnelse om att man ska gratulera, precis som till alla andra. Får väl forska lite i om det går att ta bort sidan med hjälp från administrationen.
Dagen började med mulet väder, men varmt, så jag gjorde först en repa på torghandeln, där man kunde lyssna på en göteborgare som med kraftig röst ropade ut att han hade billiga blommor. Han lät ungefär som försäljarna på gatumarknaden i Soho, London, som jag kommer ihåg från sjuttiotalet. Nu var det dock så att två blomförsäljare till fanns på Tibro torghandel. De som brukar stå där, varje fredag och deras blommor var också billiga.
Med andra ord den som skriker högst är inte automatiskt bäst, man kan snarare få misstanke om att det är tvärtom istället.
Jag skulle egentligen inte ha något, men köpte ändå två blommor, av den ena ordinarie försäljaren. Sen var det dags att dra sig mot bilen, för moln av svartare karaktär samlade sig över centrum. På så sätt fick någon annan av de cirkulerande sökande, en parkeringsplats då jag åkte. Elvakaffe hos Ingrid på hennes glasveranda tillsammans med hunden Molle var mysigt, för precis lagom efter att jag anlänt öppnade sig himlen och tömde ut våtvaran.
Sen hem till OS-sändningarna och laga chili con carne till middag, varpå maken drog till skogs för en rekognoseringsrunda. På köpet fick han motion. Det får vi i alla fall tro, var anledningen till att han var genomsvett vid hemkomst. Regnat något mer har det i alla fall inte gjort och nu skiner solen.
....och ikväll är det damhandboll, Sverige har väl gjort sitt i OS, men de sänder en match till som kan bjuda på bra spel, Norge-Danmark.
Nu blev jag väldigt sugen på rostat bröd plötsligt, tur att jag köpte formfranska......
 
Här är den ena torgblomman från idag.
 
...och här är vår ståtliga solros i slänten,
 
som slog ut i full blom under gårdagen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0