"Pensionärsfesten"

Dags igen att åka till "mitt nyutnämnda andra hem". Idag var det många fler som jobbade, då Pingstförsamlingens medlemmar kom för att göra en ideell insats. Alla har var sitt ansvarsområde, till och med jag har fått ett att ta hand om, träsaker. Så det blev att plocka om, plocka bort och ställa upp nytt och där försvann den förmiddagen.
Efter lunch var det fler hyllor som behövde rättas till efter kundbesöken igår och sedan sorterade jag ljus.
Svalan hade även idag flygexercis i lokalen, mest hela förmiddagen. Ibland satt hon bara på en balk uppe vid taket och studerade oss där nere och vad vi höll på med.
Därefter var det snabbare än snabbt hem för att se hur långt maken hunnit med sitt skärande och sen steka all köttfärs till tacobuffén, vi bestämt oss för att bjuda postarna på. Den officiella avtackningen för nybliven pensionär var nämligen sagt, skulle hållas hos oss.
Han hade allt hunnit en bit, men mycket återstod så bara att hugga i. Att övertala en ovan, värkande kropp, efter rivstart på "nytt jobb" följt av gymbesök igår och nyss hemkommen från ytterligare åtta timmar på hårda golv idag, var allt annat än lätt.
Men argumentet att det ändå var dubbelt så roligt som det var jobbigt, bet till slut.
Vädrets makter var snälla och alla verkade nöjda och det blev som vanligt en massa postsnack i stil med: "Det var bättre förr" och anekdoter från den tiden då det var riktig post. Kommer själv ihåg i min ungdom, (för en herrans massa år sedan) pensionsavgångar då den äldre generationen berättade om sina eskapader under ett långt postliv. Nu är det vi (ja bara maken än så länge förstås) som drar hiskeliga historier (allihop sanna givetvis) och den nya generationen får lyssna antingen dom vill eller ej.
Vi kan väl kalla det åldersprivilegier eller pensionäreras rätt i samhället......
Hur som helst är maken pensionär på riktigt nu och fick lyssna till många fina ord om sitt yrkesliv, samt erhöll flera paket och vackra blommor.
Tack för besöket till alla närvarande och välkomna åter om ni har vägarna förbi!
 
Koll på läget.......
 
Varsågoda, det är serverat!
 
....de var bara tvungna att beundra utsikten klart först.
 
Kaffe på maten.....
 
sen började den "riktiga pensionärsfesten", först ut chefen med blommor och paket från Posten.
 
...en vas!
 
Från fackföreningen SEKO, blev det en Orrefors-skål.
 
Till sist: "Pengar"!! från arbetskamraterna att festa till på......
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0