Smart

Fick en ögonblicks-ingivelse igår kväll och traskade ut i trädgården direkt efter jag avslutat bloggandet.
Klockan var inte så mycket, bara runt halv sju, då jag drog igång gräsklipparen. Nu tar det ju inte mer än ca en halvtimme att gå över våra gräsplättar på fram och baksida, men jag tror inte grannarna uppskattade mitt ryck till fullo. Nåväl ingen sa något och som sagt, snart var det lugnt och fridfullt igen.
Skönt att ha det avklarat och det visade sig vara ett smart drag, då vi idag vaknade upp till regn.
Lyckades också motstå frestelsen, att åka och inhandla "moppemackor", istället blev det fuskpizza på hönökaka. Inget smal-alternativ egentligen, men en bilresa mindre. Till detta tog vi var sitt glas rödvin, som maken fått i "avskedspresent" av en postkund, som vi sprang på i affären för några veckor sedan. Hon frågade om det smakade bra, vilket vi tvingades erkänna att vi inte visste. Lika bra var väl det, för någon höjdare var det inte. Men å andra sidan är vi ju inga rödvinsfantaster, det kanske av en sådan skulle anses smaka ypperligt.
Tröjan som var tänkt till mig när jag startade den för nå'n vecka sedan, blev klar under gårdagskvällen, men höll inte måttet riktigt. Den var inte för liten, utan snarare en aning för stor och får därför flytta till försäljningsstången istället för till min garderob. Startade sedan en ny pippi-tröja, svart med rosa och vita ränder. (bara för att jag kände för det och en del garn har jag ju hemma)
Sen var klockan mer än mycket, som vanligt.
En bilfärd till second hand hoppade jag inte över idag iallafall och några småprylar kom med hem.
Hittade dessutom i klädaffären några fynd som blir bra som julklapp, till någon.
Jodå, man kan köpa julklappar året runt, så är i alla fall jag programmerad, att ser jag något som associerar till dom vi ger klappar/presenter, så köper jag det, vilken årstid det än må vara. Har alltid ett lager med bra ha-presenter som passar till de flesta och öronmärkta till specifika personer för födelsedagar och jul.
På så sätt kan man leta fynd året runt och det blir aldrig panik på den fronten.
....och roligt att handla är det ju alltid, varför inte ha kul hela året istället för att stressa sönder sig inför julen.
Så tänker jag!
 
Allra senaste alstret, modell XL+
 
Gårdagskvällens måltid
 
Tidig lördagsmorron och en kanot glider sakta förbi på sjön.
 
På lingonröda tuvor.... nej i vår trädgård i cementringen i stenslänten.
 
Verkar dra ihop sig till fest nere vid Strandstadens grillpaviljong, eller är det kanske avslutning på barnens kräftfiske.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0