"Vardag" i Stockholm

Låg och sov så skönt och hörde hur mamma och lillebror gjorde sig klara för transport till dagis och jobb. Detta efter att både storebror och lillebror redan hunnit väcka morfar och aktiverat honom, ätit frukostfil ihop och startat TV-spelen. Dags att kliva ur den lånade sängen och fixa sig gröt samt förbereda kvarvarande personers aktiviteter för dagen. Mormor, morfar och storebror skulle åka tunnelbana till första riktiga dagen i skolan, vara med på kort i klassrummet, visade det sig och sedan ta hand om mammas bil. Därefter fanns det lite tid för lunch och diverse inköp innan det var dags att först hämta lillebror på dagis och sen åter till skolan för att möta storebror och höra hur det varit.
Vi tyckte då att det var läge för en fika, innan vi köpte köttfärs till kvällsmatens biffar. När vi kom hem hade vi jättetur och hittade en parkeringsplats alldeles utanför huset, men det regnade så förfärligt, till och med haglade.
Alltså bara att sitta kvar i bilen en stund och titta på bland annat en farbror som stod under ett träd, men han var redan alldeles plaskvåt och kunde lika gärna ha fortsatt cykla, för våtare kunde kan faktiskt inte bli.
Storebror fick sen hjälpa till att göra biffar, medan mamma (som precis kom hem), fick gå till affären med lillebror och leta efter brunsås. Morfar vilade lite för han fick sedan "provborra" borrmaskinen vi köpt som present till mamma.
Både hylla och spegel kom upp, medan mormor spöade storebror i vändåtta och sedan badade båda bröderna Bus.
Nu sover dom, inför nästa dag i skolan och ledig dag från dagis, så även lillebror får åka tunnelbana.
Det är tur att vi gamle kan ta sovmorron imorgon,........eller inte. Barn är morronpigga oavsett läggdags verkar det som.
 
Kommer det aldrig någon gång?
 
Jodå det gjorde det, ganska fort dessutom.
 
Här ska jag alltså gå i skolan nu, längst upp på andra våningen.
 
I full färd med att fika på ett av våra "stamställen".
 
Det kom en alldeles speciell fikagäst till vårt bord, så han fick slicka ur yoghurtburkarna.
 
På hemväg när vi lämnat biltunneln såg vi en regnbåge,
 
innan det började regna!
 
....och sen regnade det ordentligt vill jag lova. Det smattrade vildsint på biltaket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0