"Weekendtrip" mitt i veckan

Igår morse packade vi bilen i ösregnet, med diverse lådor innehållande hushållsprylar, för leverans till Mölndal. Det regnade ymnigt hela vägen ner, i alla fall till Tollered, där vi stannade på rastplatsen för en kopp medhaft kaffe och macka. Fortsatte sedan genom sta'n till Mölndal och lämnade av lasset. Vände och körde mot hotellet. Vid Vallhamra torg hittade vi en pizzeria, där vi "fick" lunch. Mätta och belåtna checkade vi sen in på Apple hotel vid Munkebäck.
(Välbekanta trakter, då jag gick i gymnasiet på Munkebäcksskolan i tre år, visserligen tidigt sjuttiotal, men sig ganska likt ändå.)
Där slöade vi några timmar innan det var dags att fixa SMS biljett och äntra spårvagnen, ner till Ullevi för Supermatchen. Det var några fler än vi som hade fått samma idé, så det var mer än mycket folk i rörelse. I rörelse ja, det kan man inte direkt säga att kön runtom arenan var direkt. Ett trögflytande människohav som vi fick tillbringa mer än en halvtimma i, tills vi äntligen nådde fram till entrén.
Väl  där innanför möttes vi av en gigantisk "byggnadsställning" på höjden som ett trevåningshus, minst och säkert hundra meter brett. Där skulle vi upp för att inta bra platser, vilket vi hittade strax intill ingångstrappan, där vi hade ett räcke att stödja oss mot. Vi kunde dock inte se det närmaste målet, men hela planen för övrigt. Nu blev det ju inga spel-mål, inte ens straffen i första halvlek som Rooney missade, eller rättare sagt Valdez räddade, det hörde vi.
Men matchen skulle ändå avgöras vid 0-0 och full tid. Då var det givetvis självklart att straffläggningen blev lottad till det mål vi inte såg. Lysande! men det gällde ju ingenting och tyvärr var det nästan inga målchanser över huvud taget, bara fint passningsspel och "pintjockt" med världsstjärnor på plan. Det var i och för sig inte så svårt att räkna ut att det skulle bli så, men ändå helt klart kul att ha sett dom live and in "some kind of action".
Efter fyra timmars gående och stående nonstop, var det väldigt skönt att sätta sig på spårvagnen och "åka hem" till hotellet. Så skönt att vi köpte en påse chips och kexchoklad till gratiskaffet som kvällsmat, orkade inte utanför dörren igen för att leta nyttigare variant av måltid.
Det fanns internet på hotellet, men det var en dålig lina och ännu sämre tålamod från mig, därför prioriterade jag sängen framför bloggande igår kväll, helt slut ska ärligen tilläggas.
 
Kaffe och macka i Tollered
 
En skymt av sjön vid kafferasten
 
Inredningsdetaljer från pizzerian på Vallhamra torg
 
Lunchen före matchen och sista fotot innan min kamera hamnade i "paltkoma".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0