Jul-shopping

Inte för att jag behövde jul-shoppa men maken hade ju "sitt kvar", så frampå förmiddagen styrde vi kosan in till storsta'n för att lösa problemet. För min del handlade det istället om att komplettera med en del udda livsmedel, som inte finns överallt.
Väl inne på Elins Esplanad skildes våra vägar och maken tog hand om bilnyckeln, så han kunde gömma undan, så inte jag skulle se. Bara ett par steg därefter, blev jag stående en bra stund och pratade med en brevbärare från Skövde, som nu varit pensionär i ett år.
Sent om sider kom jag dock in på Maxi, som är väääldigt stort till ytan och brukar du inte handla där så tar det nästan en evighet att hitta saker och ting. Kom på mig själv med att sucka och pusta vid ett flertal tillfällen, bland alla hyllor och gångar. Fick iallafall tag i det som stod på lappen, samt som vanligt lite till som man ändå passerade.
På väg till kassan ringde telefonen i fickan och maken var också klar, dock inte helt hundra nöjd framgick av lite kryptiska formuleringar. Vi tog en fika på McDonald's innan bilen vände hemåt, via biblioteket.
Hemma serverade Inga stuvad spenat, ägg, bacon & stekt potatis, följt av lite städuppdrag i "gästhuset". Nu är det nästan beboeligt. Maken fick ett "mini-spel" på allt i förrådet, som slutade med en brasa i eldningstunnan.
Själv upptäckte jag att jästen mådde bäst av att användas senast idag, så en bröd-deg står och jäser just nu.
Testade, då jag ändå var igång, ett av recepten i bakhäftet jag fick från USA.
Den degen skulle ligga i kylskåp över natt, så om det blir lyckat återstår att se imorron.
 
Va!....eldar tomten upp julklapparna?
 
eller har han bara tröttnat på sina gamla böcker.
 
Here we go again, fyra brödkakor ät-klara.....
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0