Julstämning

Dags att vakna till strålande vinterväder, inte så mycket snö i Fagersanna med omnejd, men vackert vitt och nästan -10 C. På andra håll i länet där diverse vänner bor, (eller passerade igår) har det kommit ansenliga mängder av den vita varan. Visst är det fint att se dessa vinterlandskap, men är ganska nöjd med att ha sluppit skottandet.... än så länge.
Vid lunchtid med lastad bil, bar det iväg till torget i Tibro för Lions julmarknad "Julstämning". Maken fick skjutsa, hjälpa till att lasta ur och sedan åka iväg för att hämta sonen som skulle assistera med byte och inkoppling av hans gamla förstärkare hemma i vårt vardagsrum, samt bringa ordning på "ormboet" av sladdar bakom hyllan. För att förhoppningsvis vara klara, tills jag återvände.
I år hade dom byggt ett stort tält för att hysa merparten av oss utställare, vilket var väldigt smart. Dels för väder och vind, men också blev det aningen varmare att stå där, i över fyra timmar.
Det bjöds på aktiviteter och underhållning från scenen med jämna mellanrum, hela eftermiddagen, mycket folk var i omlopp och det hela avslutades med ivägsläppande av etthundra thailändska ljuslyktor, som så fint lyste upp kvällshimlen.
Försäljningen var väl inte direkt lysande, men det gick i allafall ihop sig, (även efter betalning av bordshyran) och grannarna på båda sidor var trevliga att prata med, så tiden gick rätt fort.
Efter att ha blivit hämtad av maken och återbördad till hemmets lugna vrå med kassar överallt, kom dock tröttheten sig smygande. Frisk luft tar ut sin rätt och massor att packa upp igen, inte undra på att ögonlocken känns tunga.
Rosor på kinden hade jag också fått kunde spegeln upplysa om.......
 
Färdigt för försäljning.......
 
En strid ström av besökare bland oss "knallar".....
 
...och från scenen strax bredvid, bjöds det underhållning.
 
"Tibrotomten" avtäcktes på "Lilla torget" och ska pryda detsamma till "tjugonda Knut"
 
Till sist några av alla de lyktor som steg mot skyn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0